De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

CC BY 3.0

Als het derde gezicht van het fascisme in São Paulo haar gezicht toont

maandag 16 september 2024 18:38
Spread the love

Als het derde gezicht van het fascisme in São Paulo haar gezicht toont loopt het mis. Omdat er dan conflict ontstaat tussen de drie. Als we tellen is het eerst Nunes (MDB), met zijn steun van Bolsonaro. Dan Marçal (PRTB) met zijn franke uitspraken en steun van uit de sector van de dieven en nu is het Datena (PSDB). Natuurlijk als je met extreem-links in zee gaat wordt iedereen een fascist.

Datena (PSDB) is een journalist die met crimi bezig is en al jaren in de politiek zit. Hij is al verschillende keren opgekomen en voor 12 verschillende partijen. Ook weer deze keer kon hij een plaats als vice krijgen bij Boulos (PSOL) of bij Tabata (PSB). Toch kon hij zich niet laten verschalken en ging hij volledig op in zijn harde aanpak van de misdaad.

Zo hard ging hij op in de aanpak van de misdaad dat hij openlijk tijdens het TV debat de vertegenwoordiger van de georganiseerde misdaad Marçal met een stoel te lijf ging. Tijdens het debat, dat een goed debat was, merken we steeds meer dat we naar een tweede ronde moeten. Terwijl we het utopische van Tabata zullen missen, maar het is tijd dat Boulos en Nunes het tegen elkaar opnemen en dat er echt aan politiek kan gedaan worden.

Voorlopig wachten we op de nieuwe resultaten van Datafolha, maar blijkt toch dat Marçal minder steun heeft dan we denken. Hij organiseerde een massa bijeenkomst en er kwamen maar enkele honderden mensen opdagen…

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!