Ursula Von der Leyen, Giorgia Meloni. Foto: Wikimedia Commons / CC BY 4.0
Opinie - José Antequera - Diario16

Europa, poort naar de hel

De EU wil het migratiemodel van Giorgia Meloni kopiëren door duizenden buitenlanders op te sluiten in concentratiekampen.

donderdag 17 oktober 2024 16:04
Spread the love

 

In Michael Cimino’s prachtige film Heaven’s Gate, spant een sinistere groep machtige zakenlieden: de elitaire Stock Growers Association of Johnson County (Wyoming), samen om een paramilitair leger op te richten tegen kleine landeigenaren en immigrantenboeren.

Daartoe stellen ze een zwarte lijst op met 125 namen die ze één voor één zullen executeren, of liever uitroeien als insecten. Het is de vuile oorlog binnen de staat. Een soort meedogenloze Ku Klux Klan om de privileges van de heersende klasse te behouden, een economisch racisme dat niet veel verschilt van het racisme waarin we vandaag de dag leven. We zijn niet zo ver verwijderd van die dystopie.

Concentratiekampen

“Hoge grijze betonnen muren, hekken van prikkeldraad, camera’s en wachttorens. Centra die kunnen worden omschreven als Giorgia Meloni’s Guantámano”. Zo omschrijven ngo’s de complexen voor migranten die Italië bouwt in Albanië, een model dat de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula Von der Leyen, wil implementeren in de hele EU.

Deze centra doen sterk denken aan de oude concentratiekampen uit de vorige eeuw. Illegale detentiecentra die de meest basale mensenrechten schenden. Centra van onderdrukking, racisme en dood. Europa als een smerig en immens getto.

‘Mussolinisme’

Von der Leyen is duidelijk gezwicht voor de druk van de nieuwe leider van extreem-rechts in Europa: Giorgia Meloni, bewonderd en gevleid door het klassieke conservatisme op het oude continent. Het fascisme wint het van de liberale democratie.

Wat de regering in Rome doet met Albanië is gewoon chantage plegen op een ontwikkelingsland. Geld in ruil voor streng beveiligde gevangenissen voor immigranten. De Albanezen gaan hierin mee omdat ze geen keus hebben, omdat ze de EU-lidmaatschapsprocedures zijn gestart en omdat eventuele problemen met Italië hun toetreding tot de selecte Europese club ernstig in gevaar kunnen brengen.

Ze moeten goede jongens lijken, meegaand, onderdanig en dienstbaar aan de wensen van de first lady van het nieuwe postmoderne ‘mussolinisme’, en ze nemen het allemaal in zich op. Als de meester aan de deur klopt, zwijgen ze en gehoorzamen ze.

Von der Leyen is duidelijk gezwicht voor de druk van de nieuwe leider van extreem-rechts in Europa: Giorgia Meloni, bewonderd en gevleid door het klassieke conservatisme op het oude continent. Het fascisme wint het van de liberale democratie

Het is opvallend dat dit beruchte migratiepact is geaccepteerd door de Albanese premier Edi Rama, de politieke schilder, de politieke schrijver, de politieke universiteitsprofessor, publicist, voormalig basketballer en nog een paar dingen, evenals voorzitter van de Socialistische Partij van Albanië.

Wat heeft Meloni Rama beloofd dat hij door de hoepels van de nieuwe slavernij van de 21e eeuw is gesprongen? Pedro Sánchez zou er goed aan doen om afstand te houden van deze man, een lakei van Europees suprematistisch extreemrechts.

Eerste migranten worden vandaag opgesloten

Vandaag komt de boot aan met de eerste migranten die geparkeerd zullen worden in twee van de deportatiecentra, in de centra van schaamte. Zestien onfortuinlijke galeislaven uit Egypte en Bangladesh die op een militair schip naar Albanië worden gebracht, als vijanden of criminelen. De eerste ongelukkigen, veroordeeld tot de ranch van de gevangenis, het harde leven in de cel en de strenge veiligheidsmaatregelen van het Albanese Guantanamo.

Wat de regering in Rome doet met Albanië is gewoon chantage plegen op een ontwikkelingsland. Geld in ruil voor streng beveiligde gevangenissen voor immigranten.

Ze verlieten hun thuis op de vlucht voor ellende en honger en zullen in de gevangenis belanden voor een zeer ernstig misdrijf: hun leven riskeren op zee om elke dag hun maag te vullen, dromend van een betere toekomst voor henzelf en hun families, hun geluk beproeven in een vreemd land, zoals hele generaties mensen hebben gedaan sinds het bestaan van de wereld. Immigratie is een universeel recht.

Wat zou er geworden zijn van zoveel Spanjaarden, de beroemde Galiciërs die aan de andere kant van de plas aankwamen met een koffer, een pet en een hart vol illusies, als ze waren opgevangen door een onverbiddelijke cipier als Meloni die klaarstond om ze terug te sturen naar Spanje? Hoe zouden de Verenigde Staten van Amerika zijn opgebouwd zonder Italiaanse, Ierse, Duitse of Poolse immigranten?

Fort Europa/ leesean, CC BY-SA 2.0.

Endlösung van Nazi-Duitsland

Het Europa van vandaag heeft arbeidskrachten nodig om te blijven groeien – maar liefst 30 miljoen werknemers. Zonder dit menselijk kapitaal zal de welvaartsstaat instorten. Pensioenen zullen niet houdbaar zijn, grote economische sectoren zullen ophouden te produceren, de schaduw van crisis en recessie doemt op aan de horizon.

Het is al gebeurd in het Verenigd Koninkrijk na Brexit, waar de Lords van Hare Majesteit de immigratiekraan dichtdraaiden, en het zal gebeuren in Duitsland, in Frankrijk, in Spanje. De wind van vreemdelingenhaat is overal.

Extreemrechts, aan de macht in meer dan tien EU-landen, dringt zijn dogma’s en postulaten op. En ze hebben een sterke invloed op het beleid in Brussel. Een segregationisme dat ons te veel begint te doen denken aan de Endlösung van Nazi-Duitsland. Een misselijkmakende apartheid die immigranten behandelt als criminelen, of erger nog, als dieren zonder rechten.

Feijóo, (voorzitter van de Spaanse conservatieve partij Partido Popular, nvdr.), verklaart dat hij een bewonderaar is van het Meloni-model en fantaseert er al over om het op de Canarische Eilanden te implanteren.

Het Europa van vandaag heeft arbeidskrachten nodig om te blijven groeien – maar liefst 30 miljoen werknemers. Zonder dit menselijk kapitaal zal de welvaartsstaat instorten.

Pedro Sánchez (sociaal democratisch premier, nvdr.), die zichzelf aan de goede kant van de geschiedenis plaatst, zweert dat hij zich nooit zal onderwerpen aan de schande van de concentratiekampen. Niets lijkt echter het macabere tij van deze tijd te kunnen keren.

Culturele oorlog

Europese samenlevingen zien multiraciale immigratie niet als een voordeel voor economische groei en voor de integratie en verbroedering van volkeren, maar als een culturele oorlog, een bedreiging voor de zuiverheid van bloed, het einde van de christelijke traditie. De vervangingstheorie, die even vals als misselijkmakend is.

Europa keert terug naar het verleden. We zijn hardvochtig en hebzuchtig, angstig en onmenselijk geworden. Eerst sluiten we onschuldige mensen op en beroven we hen van hun legitieme recht op vrijheid. Wat is het volgende: hen achterna gaan met een geweer in de hand, zoals de huurmoordenaars van Cimino?

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!