AL Jazeera journalisten herdenken hun vermoorde collega's. YouTube Al Jazeera
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Sahra Wagenknecht, Leila Ghanem, Iran, documentaire één jaar genocide in Gaza

In deze Tegendraads aandacht voor drie Franstalige websites, met een vergelijking van Iran 2024 met Rusland in 2021, traditioneel links over Sahra Wagenknecht en de gevolgen van de moord op Hezbollah-leider Hassan Nasrallah. Daarna een 80 minuten lange documentaire van Al Jazeera over één jaar genocide in Gaza

vrijdag 4 oktober 2024 13:21
Spread the love

 

Foto: Ferran Cornelia/CC BY-SA 4:0

Traditioneel links is niet te spreken over het succes van Duits politica Sahra Wagenknecht. Je hoeft het niet met alles wat ze zegt eens te zijn om vast te stellen dat ze een politiek vacuüm vult in Duitsland: tegen de oorlog in Oekraïne, tegen de genocide in Gaza, tegen de neoliberale antisociale afbraak. En ze haalt wel degelijk stemmen weg bij extreemrechts, zoals blijkt uit deze analyse van LVSL (Le vent Se Lève).

 

Foto: Leila Ghanem

De Libanese antropologe Leila Ghanem analyseert de gevolgen van de moord op Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een interview van Defend Democracy. Nasrallah had veel steun bij de hele bevolking, niet alleen in eigen politieke rangen. Dat blijkt uit de gulle steun die alle Libanezen geven aan hun landgenoten uit het zuiden. Hezbollah is voor alle Libanezen de bevrijdingsorganisatie die het meest hoogtechnologische uitgeruste leger ter wereld weerstand bood tijdens alle vorige invasies door Israël.

Iraanse IRGC-raketten. Foto: Sadegh Nikgostar/CC BY-SA 4:0

Bevindt Iran zich in 2024 in dezelfde situatie als Rusland in 2021, met de keuze om de provocaties te blijven ondergaan of een tegenaanval te beginnen. De VS willen zelf geen directe oorlog, noch met Iran, noch met Rusland, maar zijn wel verheugd Israël en Oekraïne de wapens te leveren om het in hun plaats te doen. Russische propaganda volgens de mainstream media. Oordeel zelf in deze analyse van Pressenza.

In een documentaire van 1:20:59, met gevaar voor eigen leven verzameld door journalisten in Gaza, ontbloot Al Jazeera de brutale waarheid van de genocide in Gaza met als bewijsmateriaal de oorlogsmisdaden die openlijk door soldaten van het Israëlisch bezettingsleger worden getoond op de sociale media. Deze documentaire is niet voor gevoelige zielen bestemd…

(YouTube vindt het nodig altijd te vermelden dat Al Jazeera ‘deels of volledig wordt gefinancierd door de Qatarese overheid’, maar vindt het niet nodig te vermelden dat de BBC gefinancierd wordt door de Britse overheid of de VRT door de Vlaamse overheid)

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!