Bron: Screenshot YouTube Double Down News
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Joods-Israëlisch verzet tegen bezetting, Israël en Europees extreemrechts, bevolking versus VS-machthebbers

Joods-Israelisch principieel verzet tegen de bezetting, de kolonisatie en de apartheid bestaat wel degelijk. Israël is goede maatjes met fascistisch en antisemitisch extreemrechts in Europa, ze delen dezelfde doelstellingen. De kloof tussen wat de eigen bevolking wil en wat het politieke systeem in de VS beslist, is al lang enorm. Dat is nu pijnlijk duidelijk met de genocide in Gaza.

vrijdag 20 september 2024 16:57
Spread the love

 

Er is wel degelijk principieel verzet in Israël zelf van Joods-Israëli’s tegen de bezetting, de kolonisatie, de apartheid. Ze vertegenwoordigen niet de meerderheid, maar ze zijn er wel en doen zeer degelijk werk. Een van die organisaties is B’Tselem (‘naar het beeld’ van de profeet). Op 4 september 2024 sprak hun directeur tot de VN-Veiligheidsraad.

 

David Hearst is hoofdredacteur van de website Middle Est Eye. In dit gesprek op de Britse alternatieve zender Double Down News legt hij uit hoe Israël deals sluit met de meest rabiate antisemitische organisaties en politieke partijen in Europa. Een ‘onheilige’ alliantie die poogt Europa te fasciseren, met hetzelfde doel: voor de enen alle Joden uit Europa verdrijven, voor de anderen alle Europese Joden naar Israël krijgen.

 

In amper twee minuten weet onafhankelijk VS-onderzoeksjournalist Chris Hedges samen te vatten wat de leidende klasse van zijn land is. Zijn analyses, reportages, toespraken zijn altijd de moeite waard. Iemand om te volgen op zijn YouTube-kanaal.

 

X

Het VS-politieke systeem maakt totaal andere keuzes dan wat de eigen bevolking zou willen. Dat is voor al wie een beetje kritisch naar de VS kijkt al lang geen geheim meer. Voor het ogenblik meest flagrant in verband met de genocide in Gaza. De machthebbers weten dat hun bevolking een einde wil aan de wapenleveringen. Daar trekken ze zich niets van aan. Voor hen is de eigen publieke opinie irrelevant.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!