Foto's zie artikel
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

‘Stop de genocide’, VS blokkeerden akkoord Oekraïne-Rusland, bewijzen VS-steun aan eerste 9/11

Joods-Israëli Eitan Bronstein aan zijn landgenoten: "Stop de genocide". De VS verboden Oekraïne een vredesakkoord te sluiten in maart 2022, één maand na de Russische invasie. Een documentaire en een archief aan vrijgekomen documenten bewijzen definitief dat de militaire staatsgreep van 11 september 1973 - de eerste 9/11 - werd gepleegd met volle steun van de VS.

vrijdag 13 september 2024 08:54
Spread the love

 

De Franstalige onderzoekssite Investig’Action heeft een vaste rubriek TéléPalestine. In deze aflevering (Frans gesproken, Engelse ondertitels) een gesprek met Joods-Israëlisch antizionist Eitan Bronstein die sinds 2020 in België woont. Hij wil dat zijn landgenoten bewust worden van de genocide in Gaza, waaraan ze zich schuldig maken.

 

Victoria ‘F… the EU’ Nuland. X @I_Katchanovski

Het werd lang officieel ontkend (ook al is het algemeen geweten), maar in dit interview erkent toenmalig VS-gezanteVictoria Nuland openlijk dat de VS en Groot-Brittannië de Oekraïense president wel degelijk hebben verboden een vredesakkoord te sluiten in maart 2022 toen Rusland buiten de Krim enkel een klein deel van de Donbass bezette en nog niet had beslist tot annexatie. Ze stelt dat voor als een ‘advies’: “Ons doel is Rusland verzwakken, niet Oekraïne beschermen.” … tot de laatste Oekraïener.

 

Luchtmacht bombardeert het presidentieel paleis. X @DoubleDownNews

In deze documentaire van 25:03 vertelt de alternatieve nieuwssite Double Down News het verhaal van de allereerste 9/11: de bloederige staatsgreep van generaal Augusto Pinochet tegen democratisch verkozen president Salvador Allende in Chili op 11 september 1973. Hij kon deze plegen met de voorafgaande toestemming en de volle logistieke en politieke steun van VS-president Richard Nixon en zijn veiligheidsadviseur Henry Kissinger.

 

Massamoordenaars, altijd welkom (toch de onze) op het WEF. Foto: WEF/CC BY-SA 2:0

De verdedigers van de Chileense democratie werden na 11 september 1973 weggelachen in alle Westerse media, de Belgische incluis, met hun stelling dat de staatsgreep van Pinochet was gepleegd met volle medewerking van de VS. Vijftig jaar later toont het initiatief National Security Archive aan dat ze volledig gelijk hadden.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!