Interview, Video, Boekrecensie - Koen Ooms,

Frans Wuytack, 90 jaar activist, brengt ons ‘De terugkeer van de mens’

Frans Wuytack, levenslang activist voor rechtvaardigheid van de sloppenwijken in de Venezolaanse hoofdstad Caracas tot de havenarbeiders in Antwerpen en zoveel meer. Op 21 september, Internationale Dag voor de Vrede, opent er een grote tentoonstelling van zijn kunstwerken. “Een 'retro-perspectief' met een blik op de toekomst”. Tevens brengt EPO het prachtige boek 'Persona nog grata' opnieuw uit. We hadden met hem een boeiend gesprek.

vrijdag 13 september 2024 10:50

 

Frans Wuytack ontving ons zeer gastvrij bij hem thuis in het Oost-Vlaamse Wachtebeke. De mens achter de mythe is zoveel meer dan in dit gesprek kan worden samengevat.

Zijn vredestentoonstelling ‘De terugkeer van de mens’ gaat door van 21 september tot 11 november 2024 in de Sint-Niklaaskerk te Gent (zie ook de video’s onder het interview)

(voor de ondertitels, klik op icoon onderaan rechts in beeld) (het gesprek begint op 1:35)

 

Serena Wuytack & Maya Wuytack. Persona non grata – Frans Wuytack. EPO, Antwerpen, 2024 (heruitgave 2008), 270 pp. ISBN 978 9462 6752 30

Dit is een prachtig boek, met schitterend fotomateriaal en pakkende verhalen van familie, vrienden, hier, in Caracas en op zovele plaatsen waar Frans zich heeft ingezet.

Zonder meer de moeite waard! Ideale literatuur om af en toe te herlezen (en te kijken naar de mooie foto’s). Hartverwarmend. Wie het even niet meer ziet zitten in deze harde tijden, lees dit boek en vlieg er terug in. Doen.

 

In juli 2023 sprak Stef Bos met Frans over het idee achter zijn tentoonstelling ‘De terugkeer van de mens’. Stef Bos zal de vernissage op 21 september openen (wie er bij wil zijn kan reserveren op terugkeervandemens@vrede.be):

 

Trailer van de documentaire Persona non grata (2008) door Fabio Wuytack:

 

Poster van de vredestentoonstelling:

x

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!