Audi Brussel

Audi Vorst in Lock-out

De Audi-fabriek in Vorst, Brussel, staat stil door een lock-out, waarbij het management de toegang tot de werkplek heeft afgesloten. Het personeel staat voor gesloten toegangspoorten en eist duidelijkheid over de toekomst van de fabriek.

dinsdag 10 september 2024 15:47
Spread the love

 

“De mensen zijn boos omdat de poorten gesloten blijven zonder enige vorm van overleg,” aldus Franky De Schrijver van ABVV. “Ik verwacht hetzelfde scenario als gisteren. De werknemers komen poolshoogte nemen, praten met collega’s en keren dan weer huiswaarts.”

Vorige week dinsdag kondigde de Volkswagengroep aan geen nieuw model aan de fabriek in Vorst toe te wijzen, wat waarschijnlijk een voorbode is van de sluiting. Uit onvrede met het gebrek aan duidelijkheid van de directie, besloot groep arbeiders om niet aan de slag te gaan. Ze namen ook de sleutels van 200 wagens in beslag, die ondertussen reeds terug werden overhandigd aan het management.

De directie van Audi reageerde door de fabriek tijdelijk te sluiten tot het personeel weer bereid is te werken. “We hebben een gerechtsdeurwaarder laten vaststellen dat de fabriek gesloten is”, aldus Jan Baetens van het ACV. “Het is duidelijk een lock-out.”

Het gevolg van de lock-out is dat werknemers niet worden betaald, wat de spanning verder opvoert.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!