Foto: Gage Skidmore/CC BY-SA 2:0
Caitlin Johnstone

De Democratische Partij bestaat om er zeker van te zijn dat goede mensen niets doen

Het inzicht dat het enkel nodig is goede mensen niets te laten doen om het kwade te laten triomferen, is door het imperium tot wapen gemaakt. Dus het vergroten van het bewustzijn dat de Democraten geen goede mensen zijn en geen goede dingen doen, draagt bij aan het onschadelijk maken van dat wapen.

dinsdag 27 augustus 2024 14:08
Spread the love

 

De reden waarom ik zoveel kritiek heb op de Democraten kan worden uitgelegd aan de hand van het aforisme “Het enige wat nodig is voor de triomf van het kwaad is dat goede mensen niets doen.” De Democratische Partij bestaat om er zeker van te zijn dat goede mensen niets zullen doen.

Gaza is hiervan een perfect voorbeeld. Wanneer Instagram-progressieveling Alexandria Ocasio-Cortez de flagrante leugen verspreidt dat Kamala Harris “onvermoeibaar werkt aan een staakt-het-vuren in Gaza”, is het resultaat dat mensen die AOC vertrouwen, zullen verslappen en stoppen met het aandringen op een einde van de genocide. Ze hebben te horen gekregen van het congreslid dat gepromoot wordt als iemand die zo links is als redelijkerwijs mogelijk, dat ze erop kunnen vertrouwen dat de huidige regering deze zaak regelt. Dus het enige wat ze hoeven te doen om Gaza te redden, is in november op de vice-president te stemmen.

Het is niet nodig om Republikeinen zo te manipuleren want die steunen gewoon Israëls wreedheden in Gaza, omdat ze geloven dat moslims moeten worden uitgeroeid en omdat Israël een Bijbelse profetie gaat vervullen die Jezus zal terugbrengen en alle heidenen zal laten branden in de hel. Zulke manipulaties zijn alleen nodig om mensen politiek uit te schakelen die anders zouden inzien wat er in Gaza gebeurt en bergen zouden verzetten om een einde te maken aan deze massale gruweldaad.

Dus veel van de problemen in de wereld zouden niet bestaan als de Democratische Partij gewoon was wat ze beweert te zijn. Als ze echt zou ingaan tegen de ziekelijkste neigingen van de Republikeinse Partij, als ze echt zou staan voor vrede en rechtvaardigheid en gelijkheid en voor gewone werkende mensen, dan zouden de dingen onherkenbaar anders zijn – niet alleen voor de Verenigde Staten, maar voor de hele wereld. Omdat goede mensen iets zouden doen in plaats van niets, zou het kwade niet triomferen.

Veel van de problemen in de wereld zouden niet bestaan als de Democratische Partij gewoon was wat ze beweert te zijn

De Democratische Partij bestaat om te voorkomen dat dit gebeurt. In plaats van een goede partij die tegenover een kwaadaardige partij staat, heeft ‘s werelds machtigste en invloedrijkste regering twee kwaadaardige partijen die samenwerken om kwaadaardige agenda’s te bevorderen. Maar wat het zo funest maakt, is dat het niet gewoon twee openlijk kwaadaardige partijen zijn: het is één openlijk kwaadaardige partij en een andere partij die doet alsof ze de goede mensen steunt in hun strijd tegen de kwaadaardige partij.

Als het twee openlijk kwaadaardige partijen waren, zouden goede mensen onmiddellijk inzien dat hun doelen door geen van beide partijen worden vertegenwoordigd en zou er een echte revolutionaire beweging ontstaan. Wat de Democratische Partij tot zo’n effectieve psychologische operatie maakt, is dat het goede mensen ervan weerhoudt om in te zien dat iedereen met macht en invloed in hun land hun vijand is. En het weerhoudt hen ervan dienovereenkomstig te reageren.

Tien en een halve maand lang zijn Amerikaanse progressieven in een staat van verlamming gebracht met lege woorden over een staakt-het-vuren en een tweestatenoplossing, door een politieke partij die nooit echt van plan is geweest om een van deze dingen te realiseren. De regering Biden is net zo schuldig aan de genocidaire wreedheden van Israël als het Netanyahu-regime zelf. Maar door lippendienst te bewijzen aan humanitaire bezorgdheden en te doen alsof ze naar vrede streven terwijl ze regelmatig verhalen naar de pers lekken over hoe boos en streng Biden is tegenover Netanyahu, hebben ze in de ogen van velen hun handen in onschuld kunnen wassen.

Dat is het enige kenmerkende aan deze presidentiële race. Niet het kiezen van de eerste vrouwelijke president. Niet het stoppen van Trump. Niet het redden van de Amerikaanse democratie (wat dat ook moge betekenen). Het enige kenmerkende aan deze presidentiële race is dat een van de twee mainstream-partijen in Amerika beweert vrede en gerechtigheid voor de Palestijnen te willen, terwijl ze een regering steunt die hen afslacht in een huiveringwekkende genocide.

Dat is het effect van de Democratische Partij en ze doet dit al lang voor 7 oktober. Obama heeft een hele politieke erfenis gecreëerd uit het weven van bloemrijke prozatapijten die diepe compassie en liefde voor vrede en rechtvaardigheid uitdrukken, terwijl hij acht jaar lang het meest verdorven en moorddadige beleid van zijn voorganger voortzette en uitbreidde. Toen Biden aantrad, slaakten de “liberals” in de westerse wereld een zucht van verlichting want eindelijk “waren de volwassenen terug in de kamer”. Nu voert diezelfde Biden een alsmaar escalerende proxy-oorlog tegen een nucleaire supermacht en steunt hij een daadwerkelijke genocide.

Een imperium dat voor zijn bestaan afhankelijk is van eindeloos geweld, onderdrukking en uitbuiting in binnen- en buitenland, kan het zich niet veroorloven een belangrijke politieke partij te hebben die zich daartegen verzet – en doet dat dus ook niet. En omdat het dat niet doet, terwijl het doet alsof het dat wel doet, is het in staat om verzet tegen deze tirannie te verbannen naar de marge van het politieke discours.

Dat Republikeinen slecht zijn, is in één oogopslag duidelijk voor iedereen met een geweten. Dat Democraten slecht zijn, is veel minder duidelijk

Ik heb dus meer kritiek op de Democraten dan op de Republikeinen omdat zij meer kritiek nodig hebben. Dat Republikeinen slecht zijn, is in één oogopslag duidelijk voor iedereen met een geweten. Dat Democraten slecht zijn, is veel minder duidelijk en vereist meestal wat meer bewustzijn en uitleg om het te begrijpen.

Het inzicht dat het enkel nodig is goede mensen niets te laten doen om het kwade te laten triomferen, is door het imperium tot wapen gemaakt. Dus het vergroten van het bewustzijn dat de Democraten geen goede mensen zijn en geen goede dingen doen, draagt bij aan het onschadelijk maken van dat wapen.

Het kwade zal blijven triomferen zolang goede mensen niets blijven doen en goede mensen zullen niets blijven doen zolang ze geloven dat hun waarden en verlangens worden vertegenwoordigd door een politieke partij, waarvan het enige doel is om de triomf van het kwade te garanderen. Het verbrijzelen van dat geloof is een absoluut essentiële stap op weg naar een gezonde wereld. Dit zou een hoofddoel moeten zijn van goede mensen overal ter wereld.

 

Deze tekst verscheen op de blog van Caitlin Johnstone. Vertaling: Peter Claes

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!