Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Revolutie, niet op uw tv. Israëllobby gedoemd, economie Israël stort in en Hamas ‘weigert’ te onderhandelen

Revolutie, geen hot item voor tv - tenzij ze succesvol onderdrukt wordt. De documentaire 'The Revolution will not be televised' van 2002 over Venezuela is nog steeds brandend actueel. De genocide in Gaza wordt de ondergang van de Israëllobby in de VS en uiteindelijk van het zionisme zelf. Ondertussen zakt de Israëlische economie in elkaar. Met 'vredesonderhandelingen' bedoelen de mainstream media het omgekeerde: 'verderzetting van de genocide'.

vrijdag 23 augustus 2024 16:05
Spread the love

 

Terwijl de mainstream media zwelgen in desinformatie over Venezuela, gedrenkt in diepgeworteld anti-Latijns-Amerikaans racisme en wit westers suprematisme, toont deze documentaire hoe je Venezuela heel anders kan bekijken. Gemaakt in 2002 vlak na de mislukte staatsgreep van 48 uur (die volgens De Standaard twee maand zou hebben geduurd) en nog altijd brandend actueel.

 

Voorlopig heeft de geterroriseerde bevolking van Gaza er niets aan, maar de ineenstorting van het zionistisch project van Israël is ingezet. In dit gesprek met onafhankelijk journalist Chris Hedges legt Joods-Israëlisch historicus Ilan Pappé uit hoe de openlijke promotie van de genocide in Gaza de onomkeerbare ondergang wordt van de Israëllobby in de VS – de machtigste bondgenoot van Israël – en uiteindelijk van het zionisme.

 

Supermarkt in Tel Aviv. Foto: Anatoli Axelrod/CC BY-SA 3:0

Nog volledig onder de radar van de mainstream media, die exclusief focust op ‘het recht van Israël om zich te verdedigen’ door middel van een genocide op een weerloze bevolking, maar ondertussen zakt de economie in Israël in elkaar, met een negatieve groei van 0,4 procent, duizenden Israëli’s intern op de vlucht aan de grenzen met Gaza en Libanon, instorting van het toerisme, tienduizenden Israëli die naar het land van hun dubbele nationaliteit terugkeren, instorting handel door blokkade van de Rode Zee …

 

Wapenhandelaar Blinken is vredesonderhandelaar: war is peace (George Orwell). Foto: Public Domain

Telkens weer verklaart Hamas zich akkoord met elk voorstel van staakt-het-vuren, waarop Israël onmiddellijk antwoordt met nieuwe bijkomende eisen, met de nauwelijks verhulde bedoeling de onderhandelingen te saboteren. Hamas weigert die dan te aanvaarden. Dat wordt in de mainstream media vervolgens keer op keer vertaald als ‘Israël aanvaardt de voorwaarden voor onderhandelingen’ maar ‘Hamas weigert opnieuw te onderhandelen over een staakt-het-vuren’.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!