Video, Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Wat had Israël dan wél moeten doen op 7 oktober? Veel Tegendraads Kijkvoer

Veel video's in onze eerste 'tegendraadse' selectie na vier weken vakantie. Chris Hedges laat zijn licht schijnen op Kamala Harris. De 18-jarige Tal Mitnick weigert dienstplicht in Israël. Een antwoord op de vraag "Wat had Israël dan wél moeten doen op 7 oktober?". En als extra een les over de échte economie, die waarin alle welvaart van arm naar rijk vloeit.

vrijdag 9 augustus 2024 11:37
Spread the love

 

Chris Hedges herleidt de mainstream broehaha over Kamala Harris als de hoop voor een nieuw Amerika tot zijn ware dimensie. Trump staat voor brutaal openlijk proto-fascistisch imperialisme, Harris staat voor het deftige traditionele imperialisme. Dat systeem loopt vast op zijn eigen contradicties. Wordt dit het einde van de VS-dominantie over de wereld?

 

Ze zijn niet met velen, maar ze zijn er wel: de 18-jarige Joodse Israëli Tal Mitnick weigert zijn verplichte militaire dienstplicht te beginnen. In een maatschappij die ettert van openlijk racisme, goedpraten van bombardementen op hospitalen en scholen en van verkrachtingen van gevangenen is de stem van deze dappere jongeman een verademing.

 

“Wel, wat had Israël dan moeten doen na 7 oktober?” Lijkt een redelijke vraag, maar dat is ze niet, want ze start van de ideologische premisse dat 7 oktober een begindatum is zonder context en geschiedenis. Maar goed, wat zeg je op zo een vooringenomen vraag? Caitlin Johnstone geeft haar antwoord.

 

Een les economie – de échte, niet de versie van de mainstream goeroe’s – door VS-econoom Michael Hudson en Indiaas econoom Radhika Desai. Dat in het huidige financieel-economische bestel alle rijkdom van arm naar rijk vloeit is geen aberratie of exces. Het is de essentie van het systeem, het is gebouwd en wordt in stand gehouden om juist dat te doen. Permanent in stand gehouden overheidsschuld is daar een essentieel onderdeel van.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!