De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nieuws voor VRT

Nieuws voor VRT

vrijdag 26 juli 2024 19:01
Spread the love

Op 21 juli heb ik onder de titel “Slecht VRT-nieuws mij geërgerd aan VRT, waar ze na zoveel jaar het nog steeds hebben over Russiagate en de Russische inmenging in de verkiezingen van 2016 in de VS. Voor wie amerikaanse politiek enigszins volgt is het allang zonneklaar dat Russiagate uitgelopen is op een sisser en overgevloeid is in Russiahoax. Nu VRT nog…

Alsof de duivel ermee gemoeid is, heeft Rick Sánchez het vandaag in zijn show “Direct Impact (geproduceerd en uitgezonden door RT -gecensureerd in de EU-, maar 100% made in USA) over het Durham Report.
In dat officiële Durham Report werden indertijd korte metten gemaakt met Russiagate en de zogezegde russische inmenging in de amerikaanse verkiezingen.
VRT zou er goed aan doen zijn redacteurs onderstaand programma eens te laten bekijken en hen ook het Durham Report te laten nalezen.

Rick Sánchez maakte dit programma n.a.v. de toespraak van Netanyahu voor het amerikaanse congres. Hij contrasteert de opgeklopte hype indertijd omtrent onbewezen Russische inmenging met de reëel bestaande inmenging van Israël, waar niemand aanstoot aan neemt.

The real scandal: What the Durham report revealed

In deze aflevering van Direct Impact bespreekt gastheer Rick Sánchez het onderbelichte Durham-rapport, waaruit bleek dat beschuldigingen van Russische inmenging in de Amerikaanse politiek grotendeels verzonnen waren. Rick zet dit vervolgens af tegen de openlijke invloed van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op de Amerikaanse politiek, waarbij hij wijst op de onmiskenbare twee maten en twee gewichten. De aflevering eindigt met een focus op de politieke situatie in Libanon, met inzichten van Leila Hatoum, hoofdredacteur van MENA Uncensored.”

 

Klik op bovenstaande player om te starten. Censuurbestendig. Engels gesproken, geen ondertiteling beschikbaar.

Audiopodcast:

Audio hier te downloaden.

Voor wie Rick Sánchez (°1958) niet zou kennen: deze man heeft een lange staat van dienst als nieuwsanker bij verscheidene grote amerikaanse networks. Hij is een product van “the american dream”. Een cubaans immigrant die opgeklommen is en stinkend rijk geworden is. Hij pocht dagelijks voor de camera dat hij aan het hoofd staat van een bedrijf met een marktwaarde van meer dan 1 miljard dollar en schrikt er al evenmin voor terug om voor de camera luidop te verkondigen “we all know socialism doesn’t work!”. Daarnaast is hij een hoogst merkwaardig nieuwsanker dat met handen en voeten (letterlijk) het nieuws en de stand der dingen probeert duidelijk te maken aan een typisch amerikaans publiek met een gemiddelde begaafdheid of geletterdheid.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!