De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Was São Paulo gedurende vier jaar het laboratorium van Putin

Was São Paulo gedurende vier jaar het laboratorium van Putin

woensdag 2 oktober 2024 04:22
Spread the love

São Paulo is geen nieuws in België zei een oude ambassadeur in Brazilië. Toch publiceerde MO* een artikel over de voorverkiezingen van São Paulo. Het artikel werd gedeeld door IPS en stond op de guardian. Het werd gepubliceerd door een oude correspondent in Mexico die momenteel in Buenos Aires zit.

Op dit moment is de El Salvadoriaanse president in Buenos Aires, omdat Argentinië geïnteresseerd is in de georganiseerde misdaad. Terwijl de verkiezingen in São Paulo blijven drijven op PCC en de commando vermelho die binnen de kandidaten haar pionen heeft.

Dit leidde tot extreme agressie en wantrouwen onder de kandidaten. Op dit moment staan er in São Paulo twee groepen tegenover elkaar verenigd links met een eenheidskandidaat en de kandidaat uit Goias Marçal, waarvan we ons herinnneren dat er zoveel migranten zijn in België.

Hierbinnen staat een centralistische Nunes, die de laatste jaren burgemeester was. Hij was onzichtbaar omdat hij dienst deed als man van de finance. Hij heeft dan ook een hevige taak om Boulos (PSOL) die aan arbeiders een huis geeft en Marçal die de staat wil afbreken en daarmee in zee gaat met de geörganiseerde criminaliteit.

Nunes is het brein om deze twee groepen uit elkaar te houden, ik zie hem als een bankier die zijn stad stemt. Natuurlijk kennen de meeste mensen hem zelf niet, hij was onzichtbaar.

Een brein dat met finance enerzijds de bandieten aanpakt en anderzijds de idealisten. Is een haarfijn model om te implementeren in een imperium dat zijn wereld zelf niet kan beheren. En dat is duidelijk, natuurlijk is er dissidentie. Marçal wordt inelkaar geslagen door het oude fascisme onder de vorm van Datena tijdens een verkiezingsinterview. En Boulos krijgt het te verduren door het jonge geweld dat ook wel de tweede meeste gestemde Braziliaanse vrouw is, Tabata do Amaral (PSB).

Als je Nunes de huidige burgemeester een bolsonarist noemt, dan is dat klink klare onzin. Dat is zoals zeggen dat de Commando vermelho de oude revolutionairen zijn uit de jaren zestig die in de precariteit terecht kwamen zoals iedere asielzoeker in België. En dat de PCC de reactie is van de oude conservatieve elites uit de dictatuur.

Natuurlijk begint het in januari met de herformalisering van São Paulo, de breuklijnen zijn duidelijk geschetst. Het probleem is natuurlijk, als je de populairste bent in San Pablo, dat waren we ook vergeten, dan heb je niet alleen het hart van Latijns-Amerika in handen, maar ben je op zen Ayitiaans zeker van het presidentsschap….

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!