De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wanneer de zotten het zottenhuis besturen: overgrote meerderheid MEP’s pro W.O.-III

zaterdag 21 september 2024 12:31
Spread the love

Donderdag heeft het EU-parlement met 425 stemmen voor, 131 tegen en 63 onthoudingen gestemd voor de toelating aan Oekraïne om met langeafstandsraketten diep in Rusland toe te slaan. Dat daarmee andermaal een rode lijn van Rusland overschreden wordt, waardoor de EU een direct betrokken partij in deze oorlog zal worden, schijnt deze halvegaren, die pretenderen het europese volk te vertegenwoordigen maar eigenlijk de slippendragers zijn van het fascistisch VS-imperium en zijn wapenindustrie, niet te deren.

Vrede, diplomatie, onderhandelingen, goed nabuurschap is iets waar dit volkje duidelijk geen oren naar heeft.

Hier een uittreksel (met een iets meer ironische kijk op deze feiten) uit het RT-nieuws van vrijdag 20/9/2024:

Bijschrift: “Nu Westerse politici overwegen om Oekraïne toe te staan langeafstandswapens te gebruiken om diep in Rusland toe te slaan, lijkt het vooruitzicht van een wereldoorlog niet langer onmogelijk. We weten allemaal wat een conflict tussen kernmachten kan betekenen… Misschien is het tijd om te de-escaleren?”

Duur: 5min27sec. Engels gesproken, geen ondertiteling beschikbaar. Klik op afbeelding, video opent in nieuw venster. Videobron: Odysee.com; Video ook beschikbaar op Rumble.com. Afspeelbaar zonder anticensuurmaatregelen.

Ook interessant is het gesprek met David Kurten, leider van de engelse Heritage Party, eveneens op vrijdag 20 september. “Gebruik van de UK Storm Shadow raket betekent verdere escalatie van de Rusland-Oekraïne-oorlog; partijleider UK.”

Bijschrift: “NAVO-landen ‘laten de oorlog alleen voor hun eigen hebzucht voortduren’, ze willen deze oorlog gaande houden – stelt David Kurten, partijleider van Heritage, bij RT over de verdere escalatie van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.”

Duur: 14min52sec. Engels gesproken, geen ondertiteling beschikbaar. Klik op afbeelding, video opent in nieuw venster. Videobron: Odysee.com; Video ook beschikbaar op Rumble.com. Afspeelbaar zonder anticensuurmaatregelen.

RT is voortaan wereldwijd gecensureerd op alle platforms van Meta en ook op Tiktok. That’s called free speech, baby!

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!