De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

screenshot [gecensureeRT].com

VS nemen paspoort Scott Ritter in beslag

dinsdag 4 juni 2024 01:47
Spread the love

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verhinderde Scott Ritter het vliegtuig naar Rusland te nemen en legde beslag op zijn paspoort.

3 Juni 2024 20u40 EDST

Ritter zou als gastspreker deelnemen aan het jaarlijkse St.Petersburg International Economic Forum (SPIEF).
Toen ik aan boord van mijn vlucht uit New York stapte, werd ik aan de kant gezet door drie douane-agenten, die mijn paspoort in beslag namen. Toen ik vroeg waarom, zeiden ze dat het op bevel van het ministerie van Buitenlandse Zaken was. Er werd geen verdere uitleg gegeven. Mijn koffers werden van boord gehaald en ik werd uit de luchthaven geëscorteerd”, vertelde de voormalige Amerikaanse marine-inlichtingenofficier aan Sputnik.
Scott Ritter voegde eraan toe dat zijn paspoort niet werd teruggegeven. Hij zei dat hij tegen de beslissing beroep zal aantekenen.
Ritter gelooft dat de Amerikaanse autoriteiten bang zijn voor zijn deelname aan het St. Petersburg International Economic Forum.

Is dit gedaan onder het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet of onder het Vierde?” vroeg de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, sarcastisch, terwijl ze de verwijdering van Scott Ritter van zijn vlucht naar Rusland en de inbeslagname van zijn paspoort becommentarieerde.
Het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet garandeert onder meer de niet-inmenging in de vrijheid van meningsuiting en vergadering, terwijl het Vierde Amendement onredelijke huiszoekingen en detenties verbiedt.

SPIEF is het grootste jaarlijkse Russische zakelijke evenement op economisch gebied en wordt bijgewoond door tientallen politici en ondernemers van over de hele wereld. Dit jaar vindt het forum plaats van 5 tot en met 8 juni.

Bron: Sputnik (gecensureerd in de EU); RT (gecensureerd in de EU)

De schurkenstaat toont zijn ware gelaat!

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!