De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Pleidooi voor een voedselbank in Leuven

Pleidooi voor een voedselbank in Leuven

maandag 2 september 2024 11:24
Spread the love

NIEUW BOEK: “LEUVEN ZOALS HET IS. DOORLICHTING AAN VOORAVOND VERKIEZINGEN 2024”
Hier een fragment uit mijn nieuw boek dat ik schreef naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in Leuven. In dit boek licht ik het gevoerde beleid in deze stad en de discussies daarover op een journalistiek verantwoorde manier door.

PLEIDOOI VOOR EEN VOEDSELBANK IN LEUVEN
Wat in Leuven op vlak van armoedebestrijding nog ontbreekt zijn voedselbanken die gratis voedsel ter beschikking stellen van mensen die het nodig hebben. Dat zegt Anna Missine van de vzw Stapje in de Wereld, een organisatie die in het Leuvense tegen een betaalbare prijs vakanties organiseert voor mensen met een te klein inkomen. Missine begrijpt niet dat de sector die in Leuven actief is rond de armoedeproblematiek hier kennelijk afkerig tegenover staat. “Men vindt dat er altijd iets moet betaald worden voor voedsel. Anders zou men de gekregen goederen niet waarderen of er zelfs het vervelend gevoel ‘om dingen te moeten krijgen’ aan overhouden. Het komt echter ook in Leuven meermaals voor dat mensen in de laatste week van de maand zelfs die 1 of 2 euro per dag niet meer hebben. De goede bedoelingen van de sector monden dus uit in honger voor sommige mensen”, aldus Missine die om die reden pleit voor de organisatie van een voedselbank in de laatste week van de maand en op een goed bereikbare plaats. Ze roept ook het stadsbestuur op om dit te faciliteren. “Men zou de sector kunnen stimuleren om een initiatief te nemen en bijvoorbeeld logistieke steun aan te bieden”, aldus Missine.

“LEUVEN ZOALS HET IS. DOORLICHTING AAN VOORAVOND VERKIEZINGEN 2024” telt 292 blz. en kost 20 euro. Het is vanaf 3 september te koop in Leuvense boekenwinkels. Je kan het ook bestellen door storting op mijn bkr BE65 7855 2875 6196. Vergeet hierbij je adres niet te vermelden. Voor meer info: luc.vanheerentals@telenet.be.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!