De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

LGBTQI-gemeenschap voert in Leuven actie naar aanleiding van pausbezoek

Naar aanleiding van het bezoek van paus Franciscus op 27 september aan de KU Leuven heeft de lokale LGBTQI-gemeenschap op een aantal plaatsen in het stadshart affiches opgehangen met de regenboogkleuren.

donderdag 26 september 2024 13:24
Spread the love

 

“De paus komt naar de KU Leuven voor een debat over mensenrechten. LGBTQI-rechten zijn ook mensenrechten. We roepen de KU Leuven op om de paus te confronteren met de controversiële standpunten van het Vaticaan”, aldus Ingrid Pelssers, voorzitter van UniQue, het Vlaams-Brabants Regenbooghuis.

“Je kan het niet over mensenrechten hebben en tegelijk negeren dat de Katholieke Kerk standpunten inneemt die de rechten van LGBTQI-personen zwaar schenden. Wij willen geen schijndebat.”

Met de affichecampagne in het Leuvense stadshart waar de paus vrijdag rondtoert wil de regenboog-community zichtbaarheid creëren en beleidsverantwoordelijken laten zien dat ze een open en tolerante samenleving nastreven. Pelssers: “We willen laten zien dat Leuven staat voor acceptatie en openheid.”

“We hebben geen kritiek op gelovigen maar kaarten enkel de stellingnames aan van het Vaticaan. De actie richt zich in de eerste plaats naar de KU Leuven waarvan we vragen dat deze als gerenommeerde universiteit tijdens het debat met de paus de LGBTQI-rechten kritisch bespreekt”, aldus Pelssers.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!