De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

La memoria del saqueo, uma triste lembrança

La memoria del saqueo, uma triste lembrança

maandag 22 juli 2024 02:25
Spread the love

Brazilië is een land in de wereld de wereld in een land, waar Argentinië twintig jaar geleden werd uitverkocht is het deze keer aan Brazilië. Het gaat via het venster, alles wat internationaal is wordt een lokale materie, want Lula kan alleen maar stemmen halen door samen te werken met Itamarty.

Lula da Silva heeft een duivelse coalitie gesmeed met de centrão, hoe dichter je in Brazilië bij het centrum zit hoe meer macht je hebt. Natuurlijk zijn we met een lokale verkiezing bezig, en des al niet te min is het onderwerp mondialisering. Hoe kan het anders als een lokale verkiezing in São Paulo onmiddellijk nationaal verkocht moet worden voor het sociale contract.

Het is duidelijk voor veel mensen dat onder linkse overheden de onveiligheid stijgt, natuurlijk staat de tegenpartij hier op te wachten. Veiligheid bouw je volgens El Salvador met megagevangenissen, maar volgens de oude linkse garde moeten de muren van de gevangenissen juist gesloopt worden. Twee verschillende aanpakken, het is aan de kiezer om dit te beslissen. Het systeem van El Salvador loopt anders wel als zoete broodjes in Latijns-Amerika.

Internationalisatie om lokaal te scoren, iedereen gaat naar China in São Paulo. Volgens locals is de Chinese weg iets typisch Braziliaans. Iedereen gaat naar China, dus tussen u en u vijand zit China.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!