De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Screenshot Facebook of Twitter

Help, de fascisten komen!

woensdag 24 juli 2024 21:41
Spread the love

Neonazi Azov-brigade is op een Europese recruterings- en fondsenwervingstournee en komt volgend weekend langs in Ganshoren. Vandaag lezen we dat protest in Duitsland alvast geleid heeft tot de afgelasting van hun event in Hamburg.

Update: Protesten tegen Azov lonen

Bron: nachdenkseiten.de; door Tobias Riegel
24 juli 2024
In het artikel van gisteren vroeg ik lezers om informatie over protestacties tegen de tournee van het extreem-rechtse Azov Regiment in Duitsland. Ik ontving een paar e-mails waaruit dat blijkt: er is wel degelijk protest – in Hamburg werd het evenement helemaal afgelast.

Er wordt geprotesteerd tegen de evenementen die deze week gepland zijn door het rechts-radicale Oekraïense Azov-regiment – verschillende antimilitaristische groeperingen in Berlijn hebben opgeroepen tot een bijeenkomst op 25 juli onder het motto: “Geen oorlogspropaganda in Treptow – tegen de AZOV-bijeenkomst in Berlijn!”, zoals te lezen is op deze link.

In Hamburg hebben de onafhankelijke parlementsleden Mehmet Yildiz en Martin Dolzer opgeroepen tot een verbod op het Azov-evenement: „Het Azov Regiment is nog steeds een extreemrechtse organisatie en verheerlijkt het nationaalsocialisme. Elke poging tot greenwashing kan dit feit niet verbergen. Het feit dat een dergelijke organisatie een evenement in Hamburg wil organiseren om zichzelf te promoten en nieuwe leden te werven is historisch en juridisch meer dan bedenkelijk. De senaat wordt opgeroepen om alle juridische middelen aan te wenden om een dergelijk evenement te verbieden.“ In deze tweet van X-gebruiker Halil Abi staat dat het evenement in Hamburg inmiddels is afgelast. Het “Hamburger Abendblatt” berichtte zopas ook over een afgelasting in Hamburg.

Bron: Nachdenkseiten.de

Update: Proteste gegen Asow

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!