De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gouverneur Tarcísio van São Paulo verkoopt het riool

Gouverneur Tarcísio van São Paulo verkoopt het riool

donderdag 25 juli 2024 00:29
Spread the love

Het afvalwater en hygiëne bedrijf Sabesp werd dinsdag verkocht voor 13 miljard real; het bedrijf leverde in 2023 nog drie miljard real op. De aandelen gingen aan 20% minder dan de reële waarde. De Gouverneur Tarcísio vulde de staatskas, maar krijgt een veeg uit de pan van de linkse oppositie.

SABESP (Companhia de Saneamento Básico do Estado de São Paulo) is het water- en afvalwaterbedrijf van de staat São Paulo, Brazilië. Het is verantwoordelijk voor de levering van drinkwater en de behandeling van afvalwater in de regio. SABESP is een van de grootste waterbedrijven in Latijns-Amerika en speelt een cruciale rol in het beheer van de waterhuishouding en sanitaire voorzieningen in de staat.

Tarcísio de Freitas is een Braziliaanse politicus en ingenieur, die momenteel de gouverneur van de staat São Paulo is. Hij is lid van de partij REPUBLICANOS. Tarcísio werd bekend als de minister van Infrastructuur van Brazilië onder president Jair Bolsonaro, waar hij verantwoordelijk was voor verschillende grote infrastructuurprojecten.

São Paulo heeft geld nodig, de stad is falliet. En ‘en plus’ extreem-rechts is aan de macht. In oktober komen er verkiezingen en links doet alles om een weerwoord te geven aan de extreem-rechtse regering. De privatisering van SABESP is al enkele maanden bezig, maar dinsdag werd de doorslag gegeven. In São Paulo zijn er veel problemen met de waterbevoorrading en soms is deze helemaal afgesloten. De stad drijgt zelf soms zonder water te vallen, vergeet niet dat São Paulo de derde grootste stad is ter wereld.

Radicale politici nemen radicale beslissingen, als zelf het water geprivatiseerd wordt dan is er een groot probleem en zeker als dit gaat over een van de grootste bedrijven ter wereld in die niche.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!