Open brief -

Barbarij van zionisme stoppen is vrede in Midden-Oosten en hele wereld verdedigen

Het stoppen van de barbarij van het zionisme, fascisme en zijn verschillende uitingen, is het verdedigen van de vrede in het Midden-Oosten en over de hele wereld.

dinsdag 1 oktober 2024 09:58
Spread the love

 

Het Netwerk van Intellectuelen en Kunstenaars ter Verdediging van de Mensheid verheft zijn stem voor de Vrede en tegen de fascistische genocide die wordt uitgevoerd door het Israëlische regime, gesteund door het imperialisme en het barbaarse stilzwijgen van zijn bondgenoten.

Een paar minuten nadat Benjamin Netanyahu in de VN verklaarde dat “Israël vrede wil”, voerden F35 gevechtsvliegtuigen een nieuw bruut bombardement uit op Beiroet

Een paar minuten nadat de fascistische crimineel Benjamin Netanyahu in de 79e Algemene Vergadering van de VN verklaarde dat “Israël vrede wil, Israël naar vrede verlangt, Israël vrede heeft bereikt en opnieuw zal bereiken”, voerden F35 gevechtsvliegtuigen een nieuw bruut bombardement uit op Beiroet, waarbij verschillende gebouwen werden verwoest en gewonden en doden vielen. Israëlische vliegtuigen vielen de dichtbevolkte zuidelijke buitenwijken van Beiroet aan.

De brutale tol van deze week in Libanon is opgelopen tot bijna 700 doden, volgens cijfers van de VN zijn er 95.000 ontheemden en zijn er al duizenden gewonden. In de vroege uren van 28 september gingen de bombardementen door en deze moorddadige escalatie lijkt niet te stoppen.

Bij de VN trokken tientallen landen, waaronder Iran, Jemen, Jordanië en Palestina, hun vertegenwoordiging terug áls de zionistische leider, de vertegenwoordiger van de dood, het podium betrad. De toespraak, voor een bijna lege zaal, stond niet alleen bol van zijn herhaalde leugens, maar ook van dodelijke dreigementen: “Er is geen plek in Iran waar de lange arm van Israël niet kan reiken. En hetzelfde geldt voor het Midden-Oosten”, zei hij.

“Het is het moment van het volk, tegenover het onvermogen van regeringen om deze barbarij te stoppen”

Het is het moment van het volk, zoals Gustavo Petro het uitdrukte, tegenover het onvermogen van regeringen om deze barbarij te stoppen. De mensheid wordt vermoord in het Midden-Oosten. Het gebruik van verboden oorlogswapens, de gedwongen verhuizingen, de massamoorden op kinderen, vrouwen en mensen, verwonden de ziel van de mensheid.

Dit is geen religieus conflict, noch een confrontatie tussen legers. Het is de brute bezetting die nu al 76 jaar duurt en de koloniale expansie van een terroristische entiteit als Israël, met volledige materiële en wapensteun van de Verenigde Staten tegen de oorspronkelijke volkeren van Palestina en nu Libanon.

Samen met de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel “veroordelen wij de laffe gerichte moord op Hassan Nasrallah, secretaris-generaal van Hezbollah, als gevolg van de aanval van Israël op woongebouwen in de zuidelijke voorstad van Beiroet”.

Wij steunen in al zijn bewoordingen de aanklacht van het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de regering van Nicolás Maduro. In zijn communiqué veroordeelt het in de sterkste bewoordingen “de aanvallen van ‘Israël’ in en rond het zuiden van Beiroet en de moord op Hezbollah-leider Sayyed Hassan Nasrallah”.

De regering van president Nicolás Maduro waarschuwde dat deze bloedige operatie van het zionistische regime tegen ongewapende mensen in verschillende steden in landen in de regio, het gezicht blijft tonen van barbaarsheid onder leiding van Israël.

Het stoppen van de barbarij van het zionisme, fascisme en zijn verschillende uitingen is het verdedigen van de Vrede in het Midden-Oosten en in de hele wereld.

“Israël handelt in alliantie met de Verenigde Staten door middel van valse vredesonderhandelingen en bedrieglijke en eindeloze diplomatieke manoeuvres, terwijl het macabere moordplannen orkestreert en uitvoert”.

In de boodschap brachten ze “de diepe gevoelens van solidariteit, broederschap en menselijke betrokkenheid in deze moeilijke omstandigheden over aan het broederlijke Libanese volk”.

Het stoppen van de barbarij van het zionisme, fascisme en zijn verschillende uitingen is het verdedigen van de Vrede in het Midden-Oosten en in de hele wereld.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!