De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Burgemeester Nunes (MDB) marginaliseert tegenkandidaat Boulos (PSOL)

Burgemeester Nunes (MDB) marginaliseert tegenkandidaat Boulos (PSOL)

dinsdag 23 juli 2024 18:02
Spread the love

De stereotiepe uitspraken tussen de kandidaten voor de sherp in São Paulo gaan alle kanten uit. Deze keer was het huidige burgemeester Nunes die de messen sleep met Boulos, zijn belangrijkste tegenkandidaat. Nunes maakte van Boulos een marginaal omwille van het feit dat hij de krakersbeweging komt.

Eduardo Nunes is een Braziliaanse politicus van de MDB (Movimento Democrático Brasileiro). Hij is lid van het Huis van Afgevaardigden en focust zich op economische hervormingen, gezondheidszorg en onderwijs. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de wetgevende processen binnen zijn deelstaat.

Guilherme Boulos is een Braziliaanse activist en politicus, lid van de PSOL (Partido Socialismo e Liberdade). Hij is bekend om zijn werk in de sociale bewegingen, vooral op het gebied van huisvesting en stedelijke kwesties. Boulos was ook kandidaat voor het burgemeesterschap van São Paulo en heeft zich ingezet voor progressieve sociale veranderingen.

Nunes verklaarde volgende statement over Boulos:

‘Ik wil elkeen van u bedanken voor het geven van dit vertrouwen. Zodat we ons werk kunnen voortzetten en deze indringer, deze zwerver, deze schoft kunnen verslaan,’ zei de emedebista, geciteerd door de krant O Globo.

Zwerver betekend zo veel als ‘vagabundo’, en dat is zeer sterk in Brazilië, want je kan geen ergere benaming krijgen als deze. Boulos die van goede huizen is, zijn beide ouders zijn tropische dokters. Begon zijn carrière in de krakersbeweing. Daarmee dat Nunes zei ‘indringer’ of invasor, wat betekend dat hij kraker was.

Het is duidelijk dat Nunes hiermee Boulos in discrediet wil brengen en dat is tegenwoordig een geslaagde strategie tegen Boulos, zoals we zagen tijdens de burgemeester verkiezingen in 2020. Natuurlijk Boulos zal ouder worden en zijn rol in de krakers beweging zal gemythificeerd worden omdat die reële problemen zijn.

Tegenwoordig wordt het Urbane beleid van Boulos uitgetekend door Raquel Rolnik, zij is een Braziliaanse architect en urbanist, bekend om haar betrokkenheid bij sociale rechtvaardigheid en stadsontwikkeling. Ze is lid van de Partij voor Sociale Vrijheid (PSOL) en heeft zich ingezet voor thema’s zoals huisvesting, stadsplanning en mensenrechten. Rolnik heeft ook als rapporteur voor de Verenigde Naties gewerkt, waar ze zich richtte op het recht op huisvesting. Haar werk benadrukt de noodzaak van inclusieve en duurzame stadsontwikkeling, vooral voor kwetsbare gemeenschappen.

Boulos draagt dus het stigma nog altijd van de krakersbeweging met zich mee. En moet het als een soort David tegen Goliath opnemen tegen de gevestigde elite.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!