De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ahoy Piraten, echos van een Afrikaanse Revolutie

Ahoy Piraten, echos van een Afrikaanse Revolutie

zondag 21 juli 2024 21:49
Spread the love

De Afrikaanse Revolutie, we zwijgen er over, we dromen er over. Veel spierkracht, maar weinig ideologie. In Brazilië en Argentinië leeft nergens elders meer de droom van een Afrikaanse revolutie. Het Peronisme ging naar Bangladesh en Brazilië naar Kenia. De wereld draait, de piraten in de mercosur betalen, en zo zal het lang duren in the interlopes of empire.

Ex-President Fernández ging naar Bangladesh en Lula met zijn land in de wereld naar Kenia. Ondertussen maken ze het ons knap lastig in de globale wereld economie. Brullen zoals Milei en organiseren zoals Lula, natuurlijk als u ambassadeur dezelfde blijft.

Hoe kunnen we ons wapenen tegen Latijns-Amerika op economische vlak, er werd een duidelijke njet gegeven aan het Mercosur-verdrag. Toch zullen zij ons nodig hebben omdat hun paspoorten nog steeds de onze zijn. Landen als Italië hebben lang paspoorten uitgedeeld in Latijns-Amerika. Natuurlijk gaat dit over economie en niet over mensen.

Latijns-Amerika is een moeilijk te bereiken continent en staat zowiesie buiten de wereld economie.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!